Van bruidsmeisje tot Weddingplanner

20 juli 2021

In maart 2007 toen ik 5 jaar oud was maakte ik de eerste bruiloft van mijn leven mee. En niet zomaar eentje; nee ik mocht samen met mijn twee nichtjes bruidsmeisje zijn op de bruiloft van mijn tante! Oh wat weet ik deze dag nog goed; in de ochtend met zijn allen naar de kapper, haar in vier strakke vlechtjes, wat overigens best een beetje pijn deed;), een mooi crèmekleurig jurkje, vestje erover en mooie witte schoentjes met een hak. Als kers op de taart hadden we ook nog  een boeket van spekjes! Wat voelden wij ons mooi die dag. Op die dag ontstond mijn grote droom om ooit zelf de bruid te zijn en die droom heb ik nooit meer losgelaten.

Een stukje vooruit in de tijd toen ik ongeveer 10 was ontdekte ik het programma Say Yes the Dress op TLC. Uren kon ik hiernaar kijken, wat een geweldig programma. Al die bruiden die vanuit heel Amerika speciaal naar Kleinfield kwamen om hun bruidsjurk uit te zoeken, dat wil ik later ook dacht ik toen nog. In de avond met mama op de bank, kop thee in onze hand mocht ik nog een aflevering kijken voor ik naar bed ging. Naarmate ik ouder werd ging ik soortgelijke programma’s kijken en raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de wereld rondom bruiloften.  Inmiddels heb ik zo ongeveer elke trouwfilm die op YouTube staat wel gezien en ja bij elke trouwfilm moet ik wel een klein traantje laten;).

Nog een stukje vooruit in de tijd: maart 2019. Na 6 jaar op de havo te hebben gezeten kwam het keuzemoment om een studie te kiezen steeds dichterbij. Ik wist heel duidelijk wat ik wilde namelijk naar de politie en uiteindelijk de masteropleiding Recherchekundige. Helaas was ik hier nog te jong voor. Met totaal geen idee wat ik dan maar moest gaan doen ben ik een studiekeuzetraject gaan volgen van 6 weken. Hier kwam mijn huidige studie Facility Management uit. Ik had geen idee wat ik moest verwachten en met frisse tegenzin begon ik dan ook mijn studie. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat deze opleiding goed bij mij past. Het is een brede economische opleiding waar je allerlei kanten mee op kan van catering tot aan de beveiliging tot aan de evenementen wereld. Inmiddels weet ik dat ik alles wat ik op mijn opleiding leer ook perfect kan toepassen in mijn bedrijf.

Maart 2020. Een maand die iedereen voor altijd zal blijven herinneren. Nederland gaat in lockdown doordat covid-19 zich steeds sneller verspreid. Net zoals de rest van Nederland kwam ik thuis te zitten en ondanks mijn werk in de zorg had ik veel vrije tijd over. Het idee om de opleiding professioneel weddingplanner naast mijn studie te gaan volgen spookte al langer door mijn hoofd. Voor mij was dit de ultieme kans om mijn meisjesdroom werkelijkheid te gaan maken.

20 juli 2021. Inmiddels ruim een jaar verder. Ik ben op 20-jarige leeftijd trotste eigenaresse van Infinity Weddings. Misschien een tikkeltje jong en onervaren maar ik kan wel vol trots zeggen dat ik mijn meisjesdroom waar heb gemaakt. Om die droom tot een succes te maken zal ik hard moet werken, maar ik geloof in mezelf en ik weet dat ik er ga komen.

Veel liefs,

Laura