De Bruidsmeisjes

16 Maart 2022

De meeste mensen denken aan lieve, kleine kinderen in een schattig outfit als ze denken aan bruidskinderen. In Nederland wordt steeds vaker een ander fenomeen aangenomen, namelijk die vanuit Amerika. In Amerika zijn de bruidsmeisjes vaak volwassen vrouwen die vriendinnen zijn met de bruid. Best praktisch en gezellig!

Geschiedenis van de bruidsmeisjes

Even een kort stukje geschiedenis over de bruidsmeisjes ๐Ÿ˜‰. Vroeger gingen de bruidsmeisjes net zo mooi gekleed als de bruid zelf. Witte jurkjes aan in dezelfde stijl als die van de bruid. Dit deden zij omdat ze dachten dat op deze manier de boze geesten misleid konden worden. De geesten hadden immers geen idee wie nou eigenlijk de bruid was, grappig he?!

Praktisch en gezellig

Je vriendinnen zullen zich niet alleen vereerd voelen dat zij bruidsmeisje mogen zijn het is ook nog is ontzettend praktisch en ongetwijfeld erg gezellig. De bruidsmeisjes kunnen helpen met het uitzoeken van de trouwjurk, de voorbereidingen en organiseren je vrijgezellenfeestje. Op de dag zelf zullen zij de ceremoniemeester ondersteunen waar nodig waardoor jij extra kan ontspannen.

Het takenlijstje

Om nog even wat dieper in te gaan op welke taken de bruidsmeisjes dan daadwerkelijk krijgen om zowel jou als de ceremoniemeester te ontlasten, heb ik de taken op een rijtje gezet. Voor de bruiloft doen de bruidsmeisjes eigenlijk niet heel veel, ze helpen je met het uitzoeken van je trouwjurk en met het organiseren van je vrijgezellenfeestje. De bruidsmeisjes komen pas echt in actie op de grote dag zelf! Denk hierbij aan:

  • De bruid aankleden
  • De sleepophouden
  • De ringen aangeven
  • Cadeaus aannemen
  • Niet alleen het bruidspaar is het aanspreekpunt voor de gasten maar ook de bruidsmeisjes!
  • Na de eerste dans zorgen de bruidsmeisjes ervoor dat iedereen zo snel mogelijk op de dansvloer staat (hoe leuk is dat๐Ÿ˜‰)
ย 

Een lief gebaar vanuit de bruid

  • Als je kiest voor vriendinnen als bruidsmeisjes komt daar wel de gebruikelijke taak bij dat je als bruid een bedankje koopt voor de bruidsmeisjes. Je kan hierbij denken aan een gegraveerd armbandje of een sauna bon.

Kortom vraag vooral je vriendinnen als bruidsmeisjes want ik garandeer je dat het een onvergetelijke ervaring is.

Veel liefs,

Laura