De 5 mooiste kastelen

17 November 2021

Het is woensdag dus tijd voor een nieuwe blog! Deze keer ben ik voor jullie op zoek gegaan naar de 5 mooiste kastelen om te trouwen. Er zijn in Nederland ongeveer 700 kastelen, en ja ik dacht precies hetzelfde als jij nu waarschijnlijk denkt; ‘’huh zoveel?’’. Een kleine zoektocht was het dus wel maar uiteindelijk heb ik een selectie gemaakt van de meest pittoreske kastelen.

  1.  Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is een kasteel in het Utrechtse dorpje Haarzuilens en tevens het grootste kasteel van Nederland. Het kasteel kent sprookjesachtige tuinen waar de mooiste bruidsreportages gemaakt kunnen worden. Er zijn verschillende locaties waar de ceremonie gehouden kan worden. Dit kan bijvoorbeeld de Rozentuin zijn, als jullie willen trouwen in een romantische omgeving of in de bibliotheek van het kasteel.

  1. Het Witte Kasteel

Het Witte Kasteel is een kasteel in Loon op Zand, Noord-Brabant. Het kasteel heeft een rustige en royale uitstraling wat het een unieke aanblik geeft. Het makkelijke aan dit kasteel is dat alles op slechts één locatie kan plaatsvinden. De ceremonie kan gehouden worden in de romantische tuinen en vervolgens kan de toost, het diner en niet te vergeten het feest;) allemaal plaats vinden in het prachtige kasteel. Als bruidspaar kan je er zelfs voor kiezen om te overnachten in de bruissuite in 1 van de bijgebouwen!

  1. Kasteel Duivenvoorde

Kasteel duivenvoorde ligt in Voorschoten en doet mij een beetje denken aan Downton Abbey (voor de echte kenners hihi). Dit kasteel kent zoveel mooie details en ziet er zowel van binnen als buiten prachtig uit. Je komt binnen via een prachtige oprijlaan waarna het kasteel langzaam tussen de bomen op doemt. Ook bij deze locatie kunnen er mooie bruidsreportage gemaakt worden en kun je in de zomer een groot feest geven op de binnenplaats.

  1. Kasteel Doorwerth

Dit kasteel ligt in Doorwerth en is omringd door hoge bomen en water. Het is de definitie van een echt middeleeuws kasteel; een ophaalbrug, grote binnenplaats en omring door water. Het is een romantische locatie die veel mogelijkheden biedt. Zo kan je over de ophaalbrug de sfeervolle binnenplaats op lopen of hou je de ceremonie tussen de schapen in de boomgaard.

  1. Kasteel huis Ruurlo

Huis Ruurlo is een landgoed en kasteel in de gemeente Berkelland en is persoonlijk 1 van mijn favorieten. Het is het decor en werk van Carel Willink. Het kasteel heeft een gracieuze uitstraling en kent prachtige zalen. Vanaf het water kunnen er mooie foto’s gemaakt worden met romantische bruggetjes, een fontein en eeuwenoude bomen. De receptie, het diner of het feest kan gehouden worden in de oranjerie; het stijlvolle koetshuis.

 

Kortom trouwen in een kasteel zal altijd iets magisch hebben ook al moet ik eerlijk toegeven dat niet elk kasteel even mooi is. Er zijn zoveel kastelen in Nederland dat er vast eentje tussen zit die past bij jullie wensen en eisen.

Liefs,

Laura