De beste redenen om te trouwen in het buitenland

24 November 2021

Elke meisje droomt hier wel eens van. Blauwe lucht, gegarandeerd zon, bij het strand en in de avond urenlang buiten tafelen en feesten. Een heel weekend de liefde vieren op een prachtige bestemming. Een onvergetelijke ervaring voor zowel jullie als voor de gasten. Deze mooie ervaring gun ik iedereen en daarom heb ik de vijf beste redenen voor een buitenlandse bruiloft voor jullie op een rijtje gezet.

 

Intieme sfeer

Een bruiloft met een intieme, ontspannen, persoonlijke en knusse sfeer wordt inmiddels vaak verkozen voor een grote bruiloft met veel genodigden. Het grote voordeel van een buitenlandse bruiloft is dat je gastenlijst gelijk een stukje korter wordt. Geen verre familieleden, geen collega’s alleen jullie en jullie liefste vrienden en familie.

 

Langer genieten

Een buitenlandse bruiloft duurt vaak meerdere dagen en er zal een relaxed sfeer hangen omdat niet alles op 1 dag gepropt is. Hoe leuk is het om je gasten een dag voor de bruiloft aan te laten komen en samen te genieten van de voorpret. Je kan een welkomdiner organiseren maar ook de dag na de bruiloft kan je samen na genieten met je gasten.

 

Het weer

Natuurlijk kunnen we de zon niet overslaan als reden om te trouwen in het buitenland. We kennen allemaal het weer in Nederland en hebben ongetwijfeld zelf wel is ondervonden hoe vervelend het is om weer is door de regenen te moeten fietsen ;). Trouwen in Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië betekent zoveel meer kans op zon. De zon maakt alles net een tikje leuker en mooier.

 

Een bruiloft zonder verplichtingen

Bij een bruiloft in het buitenland kan je de hele planning lekker omgooien, niks hoeft in een bepaalde volgorde zoals in Nederland. Natuurlijk zijn er onderdelen die je niet kunt missen (je komt immers om te trouwen hihi) maar voor de rest maakt het niks uit. Het stressgehalte ligt vaak een stuk lager en de relaxte vibe van het land zal direct voelbaar zijn omdat jullie alles op jullie eigen manier doen.

 

De prijs

Ook al zullen de meeste mensen denken dat een bruiloft in het buitenland vaak veel meer geld kost valt dit in de praktijk juist mee. Je bespaart allereerst al kosten omdat jullie veel minder gasten uitnodigen. De prijs voor locaties, eten en drinken in het buitenland ligt vaak een stuk lager dan in Nederland zeker in de Zuid- Europese landen. Ook een vliegticket kan tegenwoordig goedkoop gekocht worden of misschien komen de gasten wel met de auto.

 

Een bruiloft in het buitenland geeft dus een intieme, romantische en ontspannen sfeer, dat wil toch iedereen? Ik in ieder geval wel 🙂

 

Liefs,

Laura