De perfecte trouwgeloftes

1 December 2021

Voor de ene misschien het bijzonderste/ persoonlijkste moment van de dag voor de andere een ongemakkelijk moment: de trouwgeloftes. Het schrijven van trouwgeloftes kan nog best moeilijk zijn. Hoe maak je het persoonlijk? Welke opbouw moet je gebruiken? Hoelang maak je je geloftes? Ik heb het voor jullie uitgezocht!

 

Het schrijven van je eigen geloftes maakt de ceremonie stuk persoonlijker. Voor vele is het een romantische boodschap die de liefde nog is extra benadrukt. Maar laten we allereerst is beginnen met hoelang je je geloftes maakt. Niemand wil 10 minuten snikkend aan het woord zijn dus raad ik je aan je gelofte ongeveer 4 á 5 minuten max te laten duren. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het schrijven van je geloftes omdat het niet zomaar iets is wat je even doet.

 

Het is goed om een bepaalde structuur te hanteren tijdens het schrijven. Het leukste is om te beginnen met waar jullie elkaar hebben ontmoet. Je kan vertellen waarom je met elkaar wilt trouwen en wat je zo leuk en ook niet leuk 😉 aan hem of haar vindt. Wat zijn je favorieten herinneringen en anekdotes aan jullie samen? Is er iets dat je geleerd hebt van je geliefde? Je sluit je gelofte vaak af met wat je voor elkaar over hebt. Je kan hierbij denken aan beloftes die je graag wilt maken zoals ‘’ ik beloof je altijd lief te hebben, te vertrouwen en te respecteren’’

 

Om ervoor te zorgen dat het een romantisch moment is en geen ongemakkelijk moment heb ik nog een paar tips voor jullie 🙂

 

Oefen je trouwgeloftes

Niets is zo belangrijk als het oefenen van je geloftes want zo zorg je ervoor dat je bij het altaar niet met je mond vol tanden staat. Het is best een spannend moment dus een paar keer oefenen van tevoren kan echt geen kwaad. Maar wees voorzichtig je wilt natuurlijk wel authentiek overkomen.

 

Praat tegen elkaar

Nu hoor ik je denken ‘’ Huh dat is toch logisch?’’. Toch komt het best wel vaak voor dat mensen naar het publiek kijken en niet naar elkaar. Dit is jullie moment dus kijk elkaar in de ogen en vergeet even alle mensen om jullie heen.

 

Stem af met je wederhelft

Het kan best wel ongemakkelijk zijn als jij 5 minuten aan het woord bent en je wederhelft binnen 5 zinnen klaar is. Vaak zijn het de mannen die aan weinig woorden genoeg hebben en het vaker ongemakkelijk vinden dan romantisch ;). Het is handig om samen te bedenken hoelang jullie ongeveer willen praten en welke stijl jullie willen hanteren.

 

En last but not least: zorg dat er humor in zit. Om ervoor te zorgen dat het niet té zoetsappig wordt is het belangrijk om jullie eigen woordgrapjes, gekke bijnamen of leuke anekdotes te gebruiken. Dit maak het nóg persoonlijker en vooral ook een beetje luchtig.

 

Veel liefs,

Laura