Een budget bruiloft

8 December 2021

Een bruiloft kan enorm veel geld kosten. Gemiddeld geven we in Nederland 20000 à 30000 euro uit aan een bruiloft. Niet iedereen heeft dit zomaar op zijn/haar spaarrekening staan. Een bruiloft voor minder geld hoeft echt niet gelijk te betekenen dat het een saaie bruiloft is, je kan super veel met een laag budget voor een bruiloft! Ik heb een aantal dingen voor jullie uitgezocht.

 

Gratis trouwen

Zoals velen van jullie misschien weten maar misschien sommigen ook niet: gratis trouwen in Nederland is altijd mogelijk. Elke gemeenten in Nederland moet minstens één moment in de week aanbieden waarop bruidsparen gratis kunnen trouwen. Helaas is de dag vaak de maandag omdat dit de minst populaire dag is om te trouwen. De ceremonie op het gemeentehuis is absoluut niet persoonlijk of uitgebreid. Jullie kunnen ervoor kiezen om samen op de maandag ochtend naar het gemeentehuis te gaan en hier te trouwen zodat je bijvoorbeeld op een andere dag nog een feestje kan geven om de liefde te vieren.

 

Een intieme bruiloft

Het klinkt misschien een beetje bot maar elke gast die je uitnodigt kost geld. Het is niet gek om bij het opstellen van de gastenlast kritisch te kijken naar wie je wel en niet wilt uitnodigen. Ik vind persoonlijk dat er niets zo mooi is om te trouwen met de mensen om je heen die het dichts bij je staan  Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de ceremonie erg klein te houden en de meeste mensen uit te nodigen voor een super leuk trouwfeest.

 

Do It Yourself

Het zal je misschien niet verbazen maar de aankleding van een bruiloft kost best wel wat geld en hier kan je dan ook veel op besparen. Mocht je creatief zijn dan kan je de meeste toffe en gekke items in elkaar knutselen. Het kost je misschien wel veel meer tijd maar het kan ook ontzettend leuk zijn! Je kan op google oneindig veel sites vinden die je een heel eind op weg helpen.

 

Catering opties

De catering is één van de grootste kostenpost bij bruiloften, de hapjes, de drankjes en natuurlijk vaak het diner. Je kan al veel geld besparen door er zelf voor te kiezen de inkopen te doen voor eten/ drinken. Geef bijvoorbeeld een BBQ, maak zelf lekkere hapjes of vraag aan je gasten of ze misschien iets mee willen brengen. Nu zal je vast denken dat je dat niet aan je gasten wilt vragen, maar het zal je nog verbazen hoe leuk de gasten het vinden om hun steentje bij te dragen!

 

Uiteindelijk gaat het erom dat het jullie dag is. Hoe duur of goedkoop je het ook wilt maken alles is mogelijk 🙂

 

Veel liefs,

Laura