Het organiseren van een wedding weekend

11 Februari 2022

Een Wedding Weekend is een steeds vaker voorkomend fenomeen. Je kan ervoor kiezen om dit in het buitenland te doen maar dit kan natuurlijk ook gewoon in Nederland. Een lange bruiloft betekent dubbel zoveel feest en liefde. Een tikkeltje meer werk gaat er wel in zitten maar wees niet getreurd ik heb de grootste pluspunten + tips voor jullie op een rijtje gezet ;).

 

Mochten jullie ervoor kiezen om een bruiloft in het buitenland te doen adviseer ik jullie sowieso om een meerdaagse bruiloft te organiseren. Jullie gasten kunnen rustig bijkomen van de reis en op een gezellige ontspannen manier elkaar beter leren kennen. Je kan bijvoorbeeld een casual diner organiseren op de avond voor de grote dag. Dit kan natuurlijk ook als je trouwt in Nederland!

 

Op een meerdaagse bruiloft heb je zoveel meer tijd om te genieten met al jullie lieve vrienden en familie. Als je aan getrouwde stellen vraagt of zij genoeg tijd hadden op hun bruiloft garandeer ik je dat ze altijd met nee zullen antwoorden. De grote dag vliegt voorbij en dat juist wanneer je zou willen dat de dag iets langer duurt.

 

Een belangrijke tip voor het plannen van een wedding weekend is dat jullie wel rekening moeten houden met het leven van jullie gasten. Niet alle gasten zullen zomaar een heel weekend vrij zijn, hebben kinderen etc. Het is daarom belangrijk dat jullie over veel zaken nadenken zoals het tijdig aankondigen van de datum van het weddingweekend. Maar jullie moeten ook nadenken over of er bijvoorbeeld het hele weekend een Nanny aanwezig kan zijn om af en toe voor de kinderen te zorgen.

 

Mijn allerlaatste tip voor jullie is om ervoor te zorgen dat zelf bij een meerdaagse bruiloft het belangrijk is dat je niet te veel op een dag wilt plannen. Je hebt immers niet oneindig de tijd en hou er rekening mee dat sommige gasten misschien wel last zullen hebben van een kater ;).

 

Veel liefs,

Laura