Say yes to the Dress

10 november 2021

Een trouwjurk uitkiezen past voor mij denk ik in het hokje ‘’het allerleukste wat je ooit in je leven gaat doen hokje’’. Toch kan en is het uitkiezen van de perfecte jurk soms best een opgave. Het is niet altijd zo rooskleurig als het eruit ziet in het geweldige programma (al zeg ik het zelf) Say Yes to the Dress maar tegelijkertijd ook niet zo dramatisch (bridezilla) als de afleveringen soms zijn. Ik heb daarom voor jullie de vier geheimen voor het succes van het vinden van een trouwjurk uitgezocht.

  1. Zorg dat jij als bruid als eerst reageert

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij als eerste je gedachten deelt over de jurk die je aan hebt. Iedereen heeft zijn eigen smaak, stijl en voorkeuren. Het kan voorkomen dat je moeder of vriendin de trouwjurk die je aan hebt niks vindt terwijl jij hem helemaal het einde vindt. Toch is het allerbelangrijkste dat JIJ de gene bent die zich mooi en fijn voelt in de jurk. Vaak is het zo dat als iemand ziet dat jij je fijn en goed voelt in de jurk ze je zullen aanmoedigen en steunen in de keuze die je uiteindelijk maakt.

  1. Laat de FOMO (fear of missing out) los

Nu hoor ik je denken; ‘’De FOMO loslaten? Wat bedoelt ze daar nou weer?” Ja echt de FOMO loslaten. Er zijn werkelijk waar honderdduizend verschillende trouwjurken en er bestaat geen mogelijkheid om ze allemaal te passen. Het komt vaak genoeg voor dat een bruid niet gelijk DE jurk wilt kopen. Puur en alleen omdat ze te bang is dat er ergens nog een andere trouwjurk is die mooier is dan degene waar ze zich zo mooi in voelt. Ga ten alle tijden op je gevoel af en vertrouw erop dat je de beste keuze maakt.

  1. Begin op tijd met zoeken

Dit is denk ik de meest voorkomende tip die ik tijdens mijn zoektocht voor de vier geheimen tegenkwam. Het vinden van een bruidsjurk moet boven aan je to-do lijstje staan. Het voorkomt dat jij een stuk minder stress ervaart maar ook dat de winkelmedewerker(s) een stuk minder stress ervaren;) Als je op tijd begint met je zoektocht heb je de mogelijkheid om je horizon te verbreden en heb je daarnaast vaak de mogelijkheid om je trouwjurk helemaal naar jou wensen te laten aanpassen.

  1. Geniet en maak vooral veel lol

Ook al kan het vinden van een trouwjurk soms een tikkeltje stressvol zijn is het tegelijkertijd een hele leuke en bijzondere ervaring. Probeer zoveel mogelijk te genieten en laat je helemaal onderdompelen in de wereld van bruidsjurken.

Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik mijn droomjurk uit mag kiezen en ik hoop jullie ook niet 😉

Veel liefs,

Laura